سفارش تبلیغ
صبا ویژن

اداره فنی و حرفه ای و کاردانش استان کردستان

قسمت دوم: معرفی اجمالی تعدادی ازرشته های فنی وحرفه ای وکاردانش

رشته گرافیک

 

توسعه رشته گرافیک زمانی شکل گرفت که عصر صنعتی شدن و تولید انبوه کالای صنعتی و غیر صنعتی آغاز شد و برای معرفی انبوه کالاها نیاز به تبلیغ پیدا شد تا مشتری در انتخاب خود دچار سردرگمی نشود. طبیعی است که برای عموم مردم تبلیغ کردن نیازمند زبان مشترکی بود که از تلفیق خطوط، رنگ ها و علامت هایی باشد که تصویر شکل گرفته بتواند خواسته تولید کننده محصول را برآورده سازد  .
گرافیک پیچیدگی های خاص خود را دارد و تابع سلیقه های متفاوت و نگاه های گوناگون است. رنگ ها معانی خاص خود را دارند و خطوط تعابیر خاص خودشان را، یک گرافیک می تواند در مورد تمامی ابعاد زندگی از طریق ارائه تصویر با مخاطبان خود صحبت کند ناگفته نماند که ارتباطات تصویری با پیشرفت و توسعه تکنولوژی از طریق امکانات متنوعی که در دنیا ایجاد گردیده در امر پیام رسانی و انتقال مفاهیم موثر واقع شده است  .

در طی تحصیل دانش آموزبا مبانی هنر های تجسمی، طراحی، پایه و اصول صفحه آرایی، رنگ شناسی، مبانی تصویرسازی، خط در گرافیک، خوشنویسی، چاپ دستی و عکاسی آشنا می شوید  .

   

   

زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از   :
طراح نشانه ، تمبر و اسکناس
طراح تیتراژ تلویزیونی
طراح حروف و خط
طراح آگهی و تابلوهای تبلیغاتی
کاریکاتوریست
طراح تیزر ( فیلم های تبلیغاتی  )
طراح بسته بندی
طراح جلد کتاب ، مجله ، نوار ، بروشور، کاتالوگ
تصویر گر و صفحه آرا ، طراح پوستر ، اوراق اداری
و   .....

 

 رشته ساخت وتولید

وقتی نام رشته ساخت وتولید را می شنویدمی توانید به ساخت هر چیزی که ساختنی است و تولید آنچه امکان تولیدش وجود دارد فکر کنید اما در صنعت و تولیدات صنعتی ساخت و تولید به معنای تبدیل مواد خام که در کشورمابه وفور یافت می شودبه محصولات قابل استفاده است   .
طبیعی است که مواد خام برای تبدیل شدن به محصولات راهی طولانی را باید سپری کنند ، برش کاری ، شکل دادن ، مونتاژ کاری و پرداخت کاری مراحل اصلی شکل گیری یک محصول هستند . همین مراحل نیز به ماشین ها و نرم افزارهای پیشرفته نیاز دارند تا بتوانند به قطعات صنعتی تبدیل شوند .
آنچه در مراحل اولیه تحصیل و قدم های نخست این رشته مهم فرا میگیرید محاسبات فنی ، رسم فنی ، طراحی قطعات مختلف صنعتی ، آزمایشگاه اندازه گیری دقیق ، جوشکاری و ریخته گری قطعات صنعتی و ساخت قطعات بو سیله ماشین های تراش ، فرز و صفحه تراش می باشد.

  

زمینه شغلی رشته مذکور عبارت است از :
سرپرستی آزمایشگاه اندازه گیری دقیق
کارگاه های تراشکاری
کارگاه های فرزکاری
کارگاه های ابزار تیزکنی
کارگاه های چرخ دنده تراشی با ماشین مخصوص
سرپرستی کارگاه های تراشکاری ، فرزکاری ، برش کاری و ......
اپراتوری ماشین های اتوماتیک ، فرم تراشی و سری تراشی
کارگاه های سنگ زنی و پرداخت سطوح تخت گرد
و . . . .

رشته ساختمان

سخن گفتن در مورد این رشته با گذشته تفاوت های اساسی و بنیادین کرده است، حادثه زلزله بم و احتمال وقوع زلزله تهران و دهها زلزله کوچک و بزرگ در کشور که روزانه شاهد اخبار و گزارشات آن هستید بحث ساختمان سازی، کیفیت مصالح ساختمانی، مقاوم سازی ساختمان ها، کیفیت کار ناظرین ساختمان یا همان مهندسین ناظر، بافت شهری و روستائی و گرایش های خاص معماری همراه با طرح های اسلیم و روز دنیا مباحثی ست که ذهن ها را به خود مشغول نموده، اما اینکه درمرحله عمل چگونه این اموراجرائی می گردد مطلبی نیست که بتوان در این بخش گنجاند.

مسکن برای آرامش و امنیت خانواده ها که مجموعه جامعه را می سازند امری معمولی و عادی به حساب نمی آید مسکن مناسب و مطمئن محلی برای تمدید قوای انسانی و محلی برای پایبندی اعضای خانواده به اصول ارزشمند انسانی ست.
امروزه پیشرفت تکنولوژی و کاربرد روزافزون انواع و اقسام مصالح ساختمانی و فنون جدید عملیات اجرائی، صنعت ساختمان سازی را دگرگون و پیچیده نموده و به این رشته اهمیت ویژه ای بخشیده است.

کسانی که مایل به شرکت در این رشته هستند در طی دوران تحصیل با عملیات اجرائی ساختمان سازی، محاسبات فنی و نقشه کشی ساختمان، مواد و مصالح ساختمان، ایستایی ساختمان، فن آوری ساختمان های اسکلت فلزی، فن آوری ساختمان های بتنی، قالب بندی و آرماتوربندی، کار با دوربین های نقشه برداری آشنا می شوند.

زمینه شغلی رشته مذکور عبارت است از :
نقشه برداری عمومی ساختمان
آرماتوربند و قالب بند
دفاتر فنی مهندسین مشاور ساختمان
سرپرست آزمایشگاه بتن
تعمیر کار دوربین های نقشه برداری
طراح قطعات بتنی پیش ساخته
ماکت ساز ساختمان
نقشه کش ساختمان
سرپرست کارگاه عملیات اجرایی ساختمان
و

رشته صنایع فلزی

پس از کشف فلز توسط بشر ، نقش این عنصر آنقدر شگفت انگیز شد که به نام صنعتی مهم و کا ربردی زندگی بشر را متحول ساخت و آنقدر پیشرفت نمود که از نام یک صنعت به صنایع فلزی تغییر نام داد .
قالب های مختلفی که می توان از فلز ساخت کار برد های این صنعت را گسترش داده و این رشته ها فراهم نماید ،آنچه نباید از نظر دور بماند رقابت صنایع پلاستیکی است که به علت ارزانی و سبکی و آراستگی خود جای خود را در جوامع صنعتی باز نموده است .
هنر جویان این رشته میتوانند محاسبات فنی ، رسم فنی ، تکنولوژی جوشکاری اعم از قوس الکتریکی ، مقاومتی و شعله گاز، تکنولوژی و کارگاه تغییر شکل نیم ساخته ها ، متالورژی عمومی و شناخت مواد صنعتی ، اجزاء ماشین برش و تغییر شکل نیم ساخته های فلزی ، ورق کاری را انجام دهند .

 زمینه های شغلی رشته مذکور عبارت است از :
خمکاری ورقهای فلزی ، لوله و پروفیل
ورقکاری و کار با دستگاه نقطه جوش
برشکاری گاز و برق
لحیم کاری نرم وسخت
جوشکاری اسکلت های فلزی ، مخازن آب و ...
جوشکاری با شعله گاز ، وقوس الکتریکی و مقاومتی
جوشکاری با گازهای محافظ و زیر پودری
جوشکاری با آرگون و الکترود مصرف شدنی
ساخت انواع کابینت فلزی ، کمد ، میزتحریر ، فایل و ...
جوشکاری انواع درب و پنجره و حفاظ و ...
و ......

 


ارسال شده در توسط مرادی